Субота, 20 Квітня, 2024

На Тернопільщині зникнуть військкомати

Україна поступово, крок за кроком позбавляється радянського минулого. В тому числі виводяться з обігу різноманітні терміни, назви, найменування: декрет, комісаріат, планьорка, товариш. Реформування йде в усіх сферах, але важливе значення на сьогодні зважаючи на безпеку країни має армія, сфера оборони, безпеки, правопорядку. Саме тому тут будується житло для військових, купується новітня зброя (як дрони в Туреччині), здійснюється реформування сфери харчування та постачання військових.

Як повідомляє Тернопіль на цьому зміни в армії не завершуються. Повідомляється, що з часом на Тернопільщині зникнуть військкомати. Чому це хочуть зробити запитаєте ви? Мета реформування така: робота військових комісаріатів (назва радянська, адже там якраз існували комісари) не викликає довіри у суспільства, тому на Тернопільщині створять центри комплектування та соціальної підтримки. Така реформу буде проведена відповідно указу Президента від 6-го червня 2016 року. Це здійснюється і рамках переймання європейського досвіду.

Заступник військового комісара Тернопільського облвійськкомату полковник Олександр Скумбрій відзначив, що для подолання деяких негативних явищ роботи військкоматів було вирішено покращити їх імідж. І не лише зміною назви. А отже тепер комісаріатів не буде, а будуть територіальні центри комплектування та соціальної підтримки. Змінюється радянська назва та докорінно змінюється модель роботи військових комісаріатів, оновлюється матеріально-технічну базу.

Повідомляється, що соціальні центри будуть зосереджені на оборонній роботі, комплектуванню в мирний час, організації ведення територіальної оборони, соціальній підтримці, правовій допомозі населенню у військовій сфері. А отже головне завдання центрів з забезпечити ЗСУ людським ресурсом буде виконуватись. Адже на базі центрів будуть укладати контракти на службу в армії.

Отож, прощаємось з радянським минулим і йдемо в європейське майбутнє.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.