Вівторок, 19 Березня, 2024

В Україні запрацював електронний кабінет водія

Реформування нашої країни йде швидкими темпами. Так, в п’ятницю, 21 грудня стало відомо, що в Україні запрацював електронний кабінет водія, а отже водії зможуть перевірити всі дані про авто не виходячи з дому.

Як повідомляє ternopil-future.com з посиланням на nv.ua, про це розповіли в прес-службі Головного сервісного центру МВС. А це означає, що кожен водій може дізнатися актуальні дані про своє авто і водійські посвідчення, а також перевірити і оплатити адміністративні правопорушення, проглянути історію будь-якої машини по VIN-коду і що важливо записатися в електронну чергу в сервісні центри. Відомство пояснило, що такий сервіс зменшує витрати часу для українців і робить найпопулярніші послуги доступними для всіх громадян. Також така послуга виключає людський фактор під час виконання певних дій і відповідно ліквідує корупційні ризики.

Раніше, що отримати інформацію про машину чи водійське посвідчення необхідно було звертатись в сервісні центри МВС і бути особисто присутнім. А інформацію про штрафи можна було отримати по пошті тільки через декілька днів по пошті. А тепер водій може в будь-який час зайти в особистий кабінет обравши порядок ідентифікації і далі користуватися послугами. Сервіс працює на сайті e-driver.hsc.gov.ua і на Урядовому порталі kmu.gov.ua в розділі Електронні послуги. А доступ до електронного кабінету здійснюється за допомогою цифрового підпису, BankID або MobileID. Останнє – це мобільна ідентифікація, що передбачає інтеграцію цифрового підпису в SIM-карту телефону. А щоб сплатити штраф, тепер можна сформувати платіж і провести його онлайн. Фантастика правда?! Також можна замовити індивідуальні номерні знаки, перевірити чи вільний такий знак в певному регіоні, замовити макет.

Перевіряючи транспортний засіб є можливість дізнатися про останню операцію з транспортним засобом, дату і місце його останньої реєстрації, рік випуску і загальні технічні характеристики. А за 45,68 грн. користувачам стане доступна інформація про кількість попередніх власників, участь авто в ДТП, наявність заборони на продаж або обтяжень, страхування.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.