Субота, 20 Квітня, 2024

Аеропорт «Тернопіль» очікують кардинальні зміни

Як повідомляє Тернопіль з посиланням на Cfts, 6 листопада 2018 року Тернопільська обласна рада затвердила Концепцію розвитку цілісного майнового комплексу аеропорту «Тернопіль» на період до 2030 року.

Згідно прийнятого документу, заплановано збільшити території аеропорту до 231 га. Також запланована реконструкція злітно-посадкової смуги із збільшенням її довжини до 2 500 м при ширині 45 м. Окрім цього планують облаштувати другу руліжну доріжку, яка дозволить приймати літаки вагою до 120 т і другий перон з стоянками для 10 літаків та три вертолітні майданчики.

Згідно Концепції в аеропорті збудують митний термінал зі складськими та офісними приміщеннями і торговельно-виставковими площами. Термінал займатиме площу 13,5 га. Будівництво терміналу планують здійснити за 6 – 7 років у три етапи. Перший передбачає підготовку проектно-кошторисної документації, другий – будівництво терміналу, третій – облаштування території, закупівлю обладнання і введення терміналу в експлуатацію. Загальна сума витрат орієнтовно становитиме 308 млн гривень.

Окрім цього заплановано ремонт приміщення аеровокзалу і облаштування на території аеропорту сонячної електростанції.

Після проведення запланованих робіт по реконструкції аеропорт зможе приймати літаки цілодобово за будь-яких погодних умов, а це в свою чергу дозволить збільшити пасажиропотік з 50 до 250 пасажирів на годину і вантажні перевезення з 0,5 до 3 тонн на годину.

Проект концепції розвитку аеропорту «Тернопіль» розробив Південний державний проектно-конструкторський і науково-дослідницький інститут «Південдіпрондіавіапром» на замовлення ТОКП «Фірма «Тернопільавіаавтотранс».

Реалізовувати Концепцію розвитку аеропорту «Тернопіль» планують за рахунок залучення коштів міжнародних фінансових організацій і приватних інвесторів.

Нагадаємо, що Концепція була розроблена на основі національної транспортної стратегії України до 2030 року, яку уряд схвалив у травні 2018 року.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.