Четвер, 18 Квітня, 2024

В українських книгарнях з'явилася інтерактивна книга з творами Т. Шевченка

Як повідомляє ternopil-future.com з посиланням на Nv, наприкінці жовтня в українських книгарнях стартував продаж інтерактивної книги «Шевченко на кожен день» видавництва «Фоліо». Від звичайного видання відрізняється інноваційною системою QR-кодів, яка дозволяє читачеві побачити та почути озвучені твори українського поета.

Поряд із текстами творів на сторінках книги розміщені QR-коди. Відсканувавши код, читач зможе побачити відео, у якому декламується даний вірш чи поема.

Озвучила твори Тараса Шевченка для цього проекту акторка і телеведуча Яніна Соколова. Режисером проекту став Ярема Малащук, оператором Роман Хімей. Книга ілюстрована малюнками поета.

Видання інтерактивної книги має на меті допомогти заново відкрити Шевченка, показати його невідомі твори та зробити «Кобзар» настільною книгою кожного українця.

Разом із цим книга переслідує і більш ширшу мету – промоцію книгочитання серед українців. А такі заходи вкрай важливі у наш час. В Україні, як в інших європейських державах, спостерігається зниження зацікавлення читанням серед населення.

Але разом з цим закордоном проводяться активні соціальні компанії для зміни подібної ситуації. До прикладу, в Польщі в соціальній рекламі, покликаної повернути зацікавленість книгою у поляків, взяли участь знаменитості, яких сфотографували за читанням книги. У Франції заохочувати до читання починають ще зі шкільного віку. Там діє спеціальна освітня програма, спрямована на перенаправлення уваги дітей від Інтернету. У Німеччині популяризують бібліотеки, роблячи їх зручним спільним простором, де можна цікаво провести вільний час – почитати, а також випити кави і перекусити.

В Україні ж все дещо складніше. Останнім часом в країні не проводяться системні соціологічні дослідження на тему читання, купівельної спроможності, мотивації і читацьких уподобань. А відтак, неможливо отримати дані і врахувати тенденції книгочитання в Україні.

Тому одним із важливих завдань для держави сьогодні є впровадження заходів, які зробили б так, щоб українську книгу і любили, і щоб вона успішно продавалася як в Україні, так і закордоном. Адже культурна і освічена нація – основа успішної і сильної країни.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.