Четвер, 25 Квітня, 2024

Як у Європі: в Тернополі створять мережу велопрокату

В багатьох європейських містах більшість жителів пересуваються містом на велосипедах або на електричних самокатах. У Тернополі відкрити станції з прокату велосипедів планують вже наступного року.

Хорошою новиною на своїй сторінці в соціальній мережі поділився керівник Туристично-інформаційного центру Тарас Ковальчук. Повідомляє «Ternopil-future».

Велопрокат планують запровадити в Тернопільській, Байковецькій та Гаївській громадах. Загалом в рамках проекту закуплять 140 велосипедів, що зможуть працювати за системою «NextBike». 

Варто додати, що система NextBike популярна в більш як 25 країнах. За умовами системи ви маєте можливість взяти велосипед напрокат, скориставшись спеціальним мобільним додатком, терміналом станції прокату чи велокомп’ютером. Після використання велосипед можна повернути на паркувальну станцію.

Наразі ще не визначене місцезнаходження парковок та маршрути, де можна буде проїхатися велосипедом. За словами Тараса Ковальчука, він організує обговорення в соціальній мережі, до якого зможуть долучитися всі тернополяни щодо вибору маршрутів та найкращого розміщення паркувальних місць.

Нагадаємо, нещодавно Степан Огінський з металолому самостійно склав диво-велосипед. За словами 25-річного тернополянина, він кожного дня на роботу дістається за допомогою двохколісного друга. Проте, велосипед часто ламався, а знайти деталі до імпортного виробу було не легкою справою.

Тому, Степан Огінський вирішив повністю переробити велосипед, залишивши від нього лише раму і колесо. В оновлений транспортний засіб він вмонтував Bluetooth-гарнітуру, яка дозволяє під час поїздки відповідати на телефонні дзвінки. Також велосипед надійно захищений від злодіїв, якщо грабіжник намагатиметься викрасти двохколісний транспорт, на телефон власника одразу ж прийде смс-повідомлення.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.