Субота, 20 Квітня, 2024

Іноземець розробив додаток присвячений подіям Голодомору

Як повідомляє ternopil-future з посиланням на Poglyad, у мережі з’явився новий додаток «Holodomor», який покликаний нагадати людям про Всеукраїнську акцію, присвячену страшній трагедії в українській історії.

Розробником додатку став випускник Тернопільського медичного університету, лікар Мугунтану Муругану із Малайзії.

Навчаючись у Тернополі, він вивчав історію України і пізнавав її культуру. За словами його дружини Лідії, про події 1932-1933 років Мугунтану дізнався в Україні. А у 2017 році український посол організував у Малайзії виставку присвячену Голодомору в Україні. Тоді у Мугунтану з’явилася ідея створити додаток, який зміг би нагадати людям про страшні події тих часів і об’єднати їх у спільній хвилині мовчання, незалежно від того, в якому куточку планети вони б знаходилися в той момент. А все тому, що Мугунтану впевнений, що забуваючи історію, ми можемо знову її повторити. Лідія зазначила, що над створенням додатку Мугунтану працював десять місяців.

До речі, додаток не перший його проект, пов’язаний з Україною. Мугунтану став засновником та видавцем в Україні першого міжнародного медичного журналу «Наш Рік». Разом з дружиною відкрив курси англійської мови для дітей та дорослих. Багато разів брав участь у заходах, націлених на сприяння дружби між Україною та Малайзією, і навіть допоміг започаткувати Українську культурну асоціацію в Малайзії і став її радником.

Додаток «Holodomor» є некомерційною програмою. Наразі він доступний для завантаження на Android-присторої. Розробник і далі працює над технічним вдосконаленням програми. Наступним кроком буде вихід додатку для iOS.

Зараз додаток особливо актуальний з огляду на те, що наближається День вшанування пам’яті жертв Голодомору, який щороку відзначають в останню суботу листопада.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.