Четвер, 28 Березня, 2024

Держава збільшує фінансування виробників плодово-ягідної продукції

Інновації та інвестиції активно йдуть в країну. Так, зокрема стало відомо, що відтепер виробники плодово-ягідної продукції мають можливість отримувати державну допомогу на придбання холодильних апаратів.

Як повідомляє ternopil-future.com з посиланням на ternopiltravel.te., держава збільшує фінансування сільськогосподарського сектору економіки. Мова не про мільйони вкладені у «Миронівський хлібопродукт» Ю. Косюка, а про допомогу приватним власникам невеликих підприємств. Стало відомо, що виробники плодово-ягідної продукції мають можливість отримувати державну допомогу для купівлі холодильників, які займають важливе місце у збережені та транспортуванні фруктів, ягід та овочів.

Про такі плани держави було повідомлено начальником відділу розвитку садівництва, виноградарства та виноробства Міністерства аграрної політики та продовольства України Віктором Костенко під час конференції «Berry drive 2018», що відбулася 22-23 листопада 2018 р за адресою: Київська обл., с. Гатне, вул. Інститутська, 73, Готельно-ресторанний комплекс «Терра». Чиновник сказав, що Наказом №540 від 08.11.18 р. затверджено такі напрями фінансування садівничої галузі:

  1. Придбання саджанців.
  2. Будівництво холодильників з РГС та камер швидкого заморожування плодів та ягід.
  3. Купівля ліній товарної обробки плодів.

Про що може свідчити така державна політика? Мабуть, що держава намагається підтримати приватних підприємців, які працюють в сільському господарстві, а саме вирощують ягоди та плоди. Завдяки купівлі саджанців та холодильників виробники зможуть зберігати продукцію і продавати її за кордон протягом року, коли ціни високі. Програма акцентована на наступні роки і завдяки їй очікується, що обсяг витрат по садивного матеріалу зросте до понад 125 млн. грн. (до 2-2,5 тис. га насаджень), масштаби суб’єктів господарювання з будівництва холодильників з РГС зростуть з 10,1 тис. т до 113,5 млн грн; в даний час подано компенсацій на 90,5 млн. грн.

Отож, є можливість пожвавити свій бізнес!

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.