Субота, 27 Квітня, 2024

У Тернополі встановлять світлофорів на 600 тисяч гривень

З кожним роком кількість дорожньо-транспортних пригод, які нерідко мають трагічний фінал, лише зростає. В цього фактору є чимало чинників, однак основним з них є нерегульовані переходи та перехрестя

Повідомляє «Ternopil.future» з посиланням на прес-службу Тернопільської міської ради.

На останньому засіданні виконавчого комітету міської ради затвердили список об’єктів, де цьогоріч планують провести капітальний ремонт. В переліку значаться і світлофори, які додатково встановлять на вулицях міста.

Так, світлофори з’являться на вулиці Лесі Українки неподалік житлового будинку № 6, на перехресті вулиць Степана Будного та Лучаківського, на вулиці Живова в районі загальноосвітньої школи № 24 та на перехресті вулиць Збаразька і Шота Руставелі.

Загалом на встановлення світлофорів у 2019 році виділили 600 тисяч гривень. Варто додати, що минулого року вдалося відремонтувати 10 світлофорних об’єктів у різних районах міста.

Нагадаємо, що у зимовий період окремі світлофори працюють в режимі миготіння. В міській раді Тернополя розповіли, що змінився режим роботи світлофорів, що розташовані на підйомах та спусках, оскільки при появі ожеледиці на дорогах водії змушені будуть гальмувати і спровокують аварійні ситуації, які загрожують життю водіїв та пасажирів. Тому учасників дорожнього руху просять бути обережними на дорогах.

Якщо світлофор працює в режимі миготіння жовтого кольору, водії повинні пам’ятати, що в такому випадку потрібно керуватися правилами проїзду нерегульованих перехресть та відповідними дорожніми знаками.

Роботою світлофорів керують дистанційно через спеціальну систему управління.

Слід зазначити, що Кабінет Міністрів України наразі розглядає можливість скасування жовтого сигналу світлофора, оскільки він часто вводить водіїв в  оману.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.