П’ятниця, 29 Березня, 2024

Тернопіль увійшов у десятку фіналістів конкурсу «Молодіжна столиця України»

Тернопіль бореться за звання Молодіжної столиці України. 12 грудня під час засідання Наглядової ради конкурсу визначили десять міст, що змагатимуться за звання найкращого у фіналі.

Повідомляє «Тернопіль». Загалом у список фіналістів потрапили: Маріуполь, Одеса, Луцьк, Харків, Кам’янець-Подільський, Івано-Франківськ, Хмельницький, Чернігів та Тернопіль.

Варто зазначити, що фінал конкурсу відбудеться 21 грудня. Під час фінального етапу міста представлятимуть влада,  а також молодь, які запевнити Наглядову раду, що саме їхнє місто є найкращим.

Варто зазначити, що конкурс стартував у листопаді минулого року. Організаторами відбору виступили Міністерство молоді та спорту, а також Національна молодіжна рада.

З 2017 року відбір серед українських міст проводитимуть щороку. Наразі майже всі етапи конкурсу уже провели. Зокрема, Наглядова рада переглянула усі заявки та визначила найкращі міста, що потрапили в фінал. Переможець конкурсу отримає звання «Молодіжна столиця України 2018», при цьому цей статус протримається в міста-переможця з січня до лютого 2018 року. Загалом заявки на конкурс подало 41 місто. Окрім передбачених законодавством заявок окремі міста подавали також додатки, в яких повідомлялося про становище молоді в місті, стратегію роботи з молоддю, а також оригінальні матеріали від представників молодіжних організацій.

В той же час обласний центр, що займе перше місце, отримає ряд переваг таких як: промоція на європейському рівні, значне зростання іміджу міста,  а також співпраця з молодіжними столицями Європи.

Слід зазначити, що переможець відбору зможе повторно змагатися за звання найкращого лише через три роки.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.