Понеділок, 29 Квітня, 2024

Одну з найстаріших аптек у Тернополі таки не закриють

Тернопільська обласна аптека, що знаходиться у центрі міста і ось уже 60 років обслуговує тернополян, продовжить свою роботу, але вже з новим власником

Повідомляє «Ternopil.eu» з посиланням на прес-службу Тернопільської міської ради.

В міській раді розповіли, що в приміщенні, де знаходилася обласна аптека № 78, зміниться лише орендар. В той же час аптека і надалі відпускатиме ліки жителям міста. Аптекарі за бажанням можуть залишитися працювати у нового власника.

Причиною заміни орендаря стала несплата орендної плати комунальною аптекою. Так, до середини вересня минулого року фармацевтичний заклад розраховувався лише за фактичне користування майном у сумі 33 тисячі гривень. Тоді як новий користувач приміщення платить орендну плату розміром 115  тисяч гривень. Таким чином бюджет міста зміг додатково отримати 81 тисячу гривень.

Варто додати, що договір оренди з Тернопільською обласною комунальною аптекою завершився в грудні 2016 року. Проте, заклад відмовлявся добровільно звільнити приміщення. Вдалося зробити це лише за допомогою рішення господарського суду.

Новина про закриття однієї з найстаріших аптек міста обурила багатьох тернополян. Люди влаштували під стінами міської ради протест. Працівники аптеки, які були присутні на акції, наголошували, що аптека обслуговує більшу частину населення міста. Також в закладі діють соціальні програми, за якими безкоштовно видають ліки учасникам АТО та дітям-інвалідам. Аптечний заклад видавав тернополянам ліки, які вони не могли придбати в жодній іншій аптеці міста.

У відповідь на це в міській раді заявили, що в Тернополі працюють ще 17 аптек, де діє програма «Доступні ліки».

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.