Вівторок, 23 Квітня, 2024

На Тернопільщині діятиме реабілітаційний центр для атовців

Для учасників АТО невдовзі зроблять реабілітаційний центр, який буде на базі обласного в селі Яблунів. Для цього виділили з бюджету 3 млн гривень, аби він якомога швидше функціонував.

Інформує про це «Тернопіль майбутнього» з посиланням на сюжет «Файне місто Тернопіль».

Центр почав з осені працювати, де медики, психологи всіляко допомагають воїнам АТО. Серед бійців, що там проходив реабілітацію є і Євген.

Чоловік зазначає, що медичну допомогу можна отримати в будь-якому закладі, а психологічну не кожен центр надасть. Євген стверджує, що це військовим важливіше.

Ветеран АТО знав, що в Україні є схожі центри реабілітації, але саме психологічного немає. Йому сподобалась робота з різними психологами, які спеціалізуються у різних сферах. Чоловік потішений, що в кожного психолога є окрема вузька спеціалізація, де хтось може допомогти налагодити сімейні проблеми, а хтось позитивно налаштувати на подальше життя воїнів з посттравматичним синдромом.

У центрі також діє фізична реабілітація. Зараз працює невропатолог, а згодом планують залучити медичних працівників.

Центр, який облаштовують, раніше був санаторієм, тому наразі є чимало роботи для його відновлення. Заступник головного лікаря Світлана Михайлів каже, що потрібно відремонтувати санвузли, душові кабіни.

Вона ж зазначає, що із червня зробили ремонти. Зараз облаштовані  кімнати для відпочинку, кінозал, а ще закупили спортивний інвентар. Також у закладі міняли вікна за бюджетні кошти.

Світлана Михайлів вказує на те, що на порядку денному також є облаштування самої будівлі центру, адже це є історична пам’ятка.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.