Вівторок, 30 Квітня, 2024

У Тернополі з’явиться перша в Україні водна арена європейського рівня

В місті розпочали будівництво «Водної арени» – комплексу, що знаходиться неподалік Тернополя на веслувальному каналі. Споруда обіцяє стати аналогом європейських площадок для проведення міжнародних змагань.

Повідомляє «Ternopil future». Так, «Водна арена» складатиметься з різноманітних вишок та велосипедних доріжок, де проводитимуть світові змагання. Загалом комплекс зможе вмістити близько тисячі глядачів, його площа сягає 25 гектарів.

Водний канал такого рівня з’явиться вперше в Україні. Слід зазначити, що раніше на базі каналу постійно готувалися  до змагань олімпійські збірні. Проте, з часом за відсутності фінансування інфраструктура веслувального каналу поступово  почала занепадати. Вже після завершення будівництва «Водної арени «Тернопіль» спортсмени знову зможуть проводити тренувальні збори, а також на базі арени відбуватимуться міжнародні змагання.

Загалом роботи з спорудження об’єкту поділили на дві частини. Під час першого етапу планують облаштувати вишки та трибуни, відремонтувати старі технічні приміщення. Під час другого етапу в основному збудують основні елементи інфраструктури, такі як: ігровий зал з трибунами, спортивні майданчики, корти та інше.

Вартість усіх робіт оцінили в 35 мільйонів гривень. Частину коштів виділять з місцевого бюджету. Також шукатимуть допомоги з боку інвесторів та організацій, що бажають долучитися  до розвитку міста. Керівництво Тернополя надіється, що в майбутньому міжнародні організації довірять проведення різноманітних чемпіонатів на базі «Водної арени».

Можливо в 2022 році комплекс зможе прийняти чемпіонат світу з драгонботу. Принаймні такі сподівання висловили Міжнародній федерації веслування на байдарках і каное.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.