Вівторок, 30 Квітня, 2024

В Чорткові представили логотип бренду 500-ліття міста

В Чорткові затвердили бренд відзначення 500-ліття міста. А це означає, що місто впритул підійшло до святкування цієї своєї круглої дати. А отже, очікуємо подальшої інформації про підготовку до святкування. Зараз детальніше розповість про бренд та його особливості видання ternopil-future.

Як повідомляє Чортківська міська рада, презентація бренду відбулася 10 грудня. Бренд було презентовано представниками бізнесу, а також виробникам сувенірної продукції. Були присутні також народні умільці, майстри по роботі з деревом, каменем. Цей бренд буде використовуватися протягом усього 2022 р.

Склад лого

Логотип складається з 3-х частин. А саме – це обриси шпилів міських ратуш, Центру культурних послуг, монастиря ордену Кармелітів, також тут є число 500, яке зображено у вигляді стрічки і додано слоган «Чортків відбувається для тебе/мене/світу/всієї країни». Слоган можна буде підставляти під якусь конкретну подію, а отже він редагується і наноситься на різні поверхні.

Кольори лого – меланж, бірюза, попелястий. Шрифти для заголовків, «дескришина» та основної частини тексту.

Під час презентації всі мали можливість переглянути і почути інформацію про правила використання бренду, а тому тепер очікуємо його побачити в закладах харчування, точках продажу різноманітної продукції та просто на вуличних рекламних бордах.

Також у гайдлайні цього бренду (гайдлайн – це інструкція, порядок використання) вказано, що і як використовувати в плані дизайну, публікації, поширення бренду. Зокрема, є чіткі інструкції для друку на сіті лайтах, біг-бордах, футболках, прапорах, пакетах, кульках.

Також будь-хто може зайти на сайт міськради і завантажити собі лого бренду, щоб використовувати на електронних пристроях.

Історія Чорткова

Історичне минуле цього міста певною мірою вкрите сутінками. Адже за даними археологів, перше поселення з якого і виникло місто, розташоване біля хутора Мокляки. А перша згадка – це 1427 р. Коли згадується село Чартковіце. У 1522 році Чортків — стає власністю Є. Чартковського. Далі тут було побудовано замок, на початку дерев’яний. В 1560 р. місто отримало магдебурзьке право (тобто права на позбавлення від керівництва власника і на створення свого самоуправління, збору податків і т.д.), а отже досягло високого рівня розвитку та впливу. На початку 17 ст. тут збудовано кам’яний замок, який зараз до речі активно реставрується, а отже маємо надію в наступному році побачити оновлений Чортківський замок. Місто активно росло за польської влади, отримувало дозволи на проведення ярмарок, зазнавало нападів татарів, брало участь у революції під керівництвом Богдана Хмельницького, стало одним з центрів турецького володіння на Поділлі.

За австрійської влади місто активно розбудовувалось, зростала власність його громадян. Тут з’явилась залізниця, фабрика, млини.

Під час Першої світової війни місто було захоплено росіянами, а далі тут з’явилась українська влада ЗУНР. Після Другої світової війни місто було центром Тернопільської області протягом 2 років з 1944-1946 рр.

Отже, місто Чортків має багато і цікаву історію, а тепер ще й святкує своє 500-річчя. Відвідаєте місто в день святкування його 500-річчя?

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.