П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У Тернополі розпочалась реставрація корпусу медичного університету

Життя в Тернополі не стоїть на місці. Постійно щось нове будується, оновлюється, покращується (майже завжди), реконструюється. Зокрема, в даний час відбувається відновлення фасаду навчального корпусу медуніверситету, який знаходиться на одній з центральних вулиць міста.

Як повідомляє Тернопіль, реставрація навчального корпусу №2, що на Руській 12 розпочалась цього тижня. Вся будівля в риштуваннях. Так, як споруда є пам’яткою архітектури місцевого значення (охоронний номер 232-М), то реставраційні роботи виконує Тернобуд. Ця будівля була побудована в 1959 р. Тут працює Навчально-науковий інститут морфології медичного факультету та кафедри нормальної і топографічної анатомії, оперативної хірургії і топографічної анатомії, оперативної хірургії, гістології та судової медицини, бібліотека вузу і Музей анатомії. Поряд з корпусом встановлено пам’ятник вченому І. Горбачевському, а на стіні меморіальна таблиця євреям, які були розстріляні фашистами на цьому місці в 1941 р.

Прес-служба університету повідомила, що спочатку була замовлена історична довідка з рекомендаціями для робіт, де й було детально описано що саме можна робити і в якому об’ємі. А потім ТОВ «Промбудпроект» вже на основі цих рекомендацій виготовив проектно-кошторисну документацію, яку спрямували на експертизу. Далі пройшла пора оголошення тендеру, де переможцем стало підприємство ПП «Тернопобуд», бо має ліцензію на виконання таких робіт. Після завершення тендеру всі документи були надіслані до Державної архітектурної інспекції України і отже отримали дозвіл на початок всіх робіт. Отож, лише для оформлення документів пішло багато часу та коштів. Бюрократія? Можливо, а також збереження пам’яток архітектури, виконання норм закону, дотримання всіх умов реконструкції.

Ремонтно-реставраційні роботи планується завершити в наступному, 2019 р. Кошти на реставрацію надав університет.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.