П’ятниця, 29 Березня, 2024

У Тернополі виділили близько трьох мільйонів гривень на облаштування нового кладовища

Міська рада надала додаткове фінансування для розширення Микулинецького кладовища.

Повідомляє «Ternopil.future» з посиланням на прес-службу Тернопільської міської ради.

Комунальне підприємство «Ритуальна служба» отримало майже три мільйони гривень. Кошти направлять на нове кладовище, яке з’явиться на вулиці Бригадній, а також ремонт будинку трауру, що знаходиться на вулиці Микулинецькій.

Зокрема, кошти розприділили наступним чином: 2 мільйони 200 тисяч гривень – на нове кладовище, 700 тисяч гривень – проведення ремонтних робіт у будинку трауру.

Наразі на кладовищі на вулиці Бригадній розробили 16 секторів, де можуть розміститися 600-700 поховань. В планах облаштування додаткових секторів та проведення води. Капітального ремонту потребує і великий зал у Будинку трауру.

Варто додати, що Микулинецьке кладовище у Тернополі заснували у 1840 році. Воно вважається одним з найдавніших цвинтарів у місті. В роки Другої світової війни кладовище часто зазнавало ушкоджень від бойових снарядів. Також глибокі склепи слугували сховком для тернополян від бомбардувань і нерідко рятували життя.

У 1864 році біля цвинтару збудували капличку, яка на жаль не збереглася до наших часів. В стіні храму були вбудовані 16 пам’ятних таблиць з іменами відомих тернополян.

На Микулинецькому цвинтарі знаходяться чимало високомистецьких надгробків ще з 19 століття. Так, їх можна побачити на могилах Бауера, Анни та Емілії Губер. Також на східному боці цвинтара є могили вояків УСС і УГА. Є й пам’ятка жертвам тоталітарного режиму.

Нагадаємо, на початку лютого на Микулинецькому кладовищі вшанували пам’ять капітана медичної служби Володимира Вовка, життя якого зупинилося три роки тому. Вшанувати українського сина та патріота зібралися рідні, друзі та колеги.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.