Понеділок, 29 Квітня, 2024

Міністерство охорони здоров’я запустило електронні медичні картки

Незабаром українці зможуть відвідувати лікарів за електронними медичними картками. Нововведення в тестовому режимі запустило Міністерство охорони здоров’я. Повідомляє «Ternopil.future» з посиланням на прес-службу міністерства.

Працювати з електронними картками зможуть ті лікарі та терапевти, з медичними установами яких підписала контракт Національна служба здоров’я України  та які підключені до електронної системи. Загалом на сьогоднішній день більше тисячі установ первинної ланки співпрацюють з Національною службою здоров’я.

Лікар сімейної медицини матиме доступ до електронної картки пацієнта, де фіксуватиме кожне звернення. Варто додати, що українцям для цього не потрібно додатково реєструватися. Щоправда, наразі система працює у тестовому режимі.

В Міністерстві охорони здоров’я розповіли, що відомство впроваджує електронні інструменти поступово. В минулому році розпочали підписувати декларації з сімейними лікарями лише в електронній формі. Більшість закладів первинної медицини обладнані необхідною комп’ютерною технікою. Тому, урядовці готові запровадити електронну медичну карту та електронний рецепт на «Доступні ліки».

В березні розпочнеться перший етап впровадження електронної карти – лікарі зможуть вносити лише інформацію про звернення пацієнтів. В планах запровадити і особистий електронний кабінет пацієнта. Лікар зможе роздрукувати з електронної системи консультаційний висновок, у якому будуть вказані причини звернення, діагноз та призначене лікування. Вже з квітня лікарі виписуватимуть рецепти в електронній формі.

Наразі невідомо чи принесе нововедення позитивні результати для простих людей, все покаже час.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.