Четвер, 28 Березня, 2024

У Тернополі планують відродити аеропорт

Незабаром тернопільський аеропорт, який не працює протягом багатьох років, уже незабаром може відновити роботу. Аеропорт з робочим візитом відвідав міністр інфраструктури Володимир Омелян. Повідомляє «Ternopil.future».

Володимир Омелян заявив, що потенціали тернопільського летовища є надзвичайно високими з точки зору туризму і тому воно має шалені перспективи розвитку. Зокрема, за обсягами перевезень Тернопільщина може стати лідером у Західній Україні.

Чиновники відзначили, що діючий аеропорт надав би можливості розвиватися регіону в різних напрямках. Адже кожний інвестор, який розглядає Тернопільщину як потенційний об’єкт для вкладання коштів, перш за все задається питанням у якому стані знаходяться дороги та чи працює аеропорт.

Відновлювати аеропорт розпочнуть в цьому році з облаштування огорожі навколо летовища. Зокрема, на ці цілі виділили близько чотирьох мільйонів гривень. Концепцію розвитку аеропорту «Тернопіль» затвердили в листопаді минулого року на сесії обласної ради. Загалом на реконструкцію летовища передбачили 22 мільйони гривень. Метою концепції є розвиток регіону в авіаційній галузі та приведення інфраструктури відповідно до міжнародних стандартів.

Варто додати, що аеропорт знаходиться у власності обласної ради. Він має дві злітно-посадкові смуги, на яких можна розмістити шість літаків за моделлю схожими на ЯК-42. Також аеровокзал обладнаний двома пасажирськими терміналами, які можуть пропускати до 100 людей за годину.

Нагадаємо, в травні минулого року під час Міжнародного інвестиційного форуму, що проходив у Збаражі, на огляд потенційним інвесторам представили і аеропорт «Тернопіль». Обласна рада готова була віддати територію летовища в оренду навіть за гривню, однак бажаючих розвивати цей проект не виявилося.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.