Неділя, 28 Квітня, 2024

У файному місті невдовзі з'явиться цікавий заклад харчування

У Тернополі невдовзі відкриють нестандартний заклад харчування, в якому готуватимуть історичні страви. Про це пише “Тernopil-future” з посиланням на сюжет Т1 Новини.

У чому особливість закладу харчування?

Про специфіку нового закладу розповідає Юрій Ковриженко, який завжди представляє українську кухню на всесвітніх конгресах і форумах. Він є телеведучим кулінарного шоу і наразі перебуває в Тернополі з робочим візитом. Шеф-кухар має допомогти відкрити новий заклад харчування. Юрій Ковриженко каже, що  його особливість полягатиме в тому, що на кухні готуватимуть історичні страви. Ці страви не будуть брати невідь-звідки, а з історичних книжок чи документів, тобто де вони були занотовані. Відтак  від такого комплексу меню, а саме історичної правди страв, відштовхувались на стадії його розробки. 

Юрій Ковриженко втішений, що в Тернополі переймаються культурою їжі порівняно з деякими містами. Він каже, що в інших містах є тенденція до стандартного типу піца-суші-караоке, а у файному місті є цікаві ініціативи щодо кулінарії. 

Юрій Ковриженко додає, що до України модні тренди у харчуванні приходять із запізненням. Як приклад він наводить мексиканську кухню, яка у нас не прижилась (хоча продукти для приготування страв є схожими), але в усьому світі цей тренд став популярним.

Український шеф-кухар підкреслює, що зараз є популярними тенденції, які культивують здорове харчування. Його це відверто дивує, адже він не вірив, що таке може бути й в Україні. Проте Юрій Ковриженко радий, що люди стали свідомо підходити до того, яка культура споживання їжі, що в її основі і наскільки корисна для здоров’я.

Наразі він працює над багатьма проектами і впевнений, що про Україну почують у різних куточках світу, а страви наших кухарів спробують у багатьох країнах. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.