Середа, 13 Січня, 2021

Відновлення тернопільського аеропорту: мрія чи найближче майбутнє

Тернополяни для того, щоб подорожувати закордон, змушені їхати до Львова чи Києва, адже це найближчі міста, де знаходяться аеропорти. В той же...

Здувся акумулятор в телефоні Samsung. Що робити?

Надійний акумулятор - один з найважливіших компонентів телефону Samsung. Тому в епоху мобільності основна увага концентрується на швидкій зарядці і тривалому часу...

Жіночі хрестики: з камінням або без?

Більшість жінок носить таку ювелірну прикрасу як хрестик. Для багатьох це не просто аксесуар, а сильний оберіг, який захищає власника від негараздів...

Храм XVI століття, музей атеїзму, Богдан Лепкий: чому церкву на Тернопільщині вважають історичною спадщиною?

Церква Святої Параскеви-П’ятниці — історична пам'ятка села на Гусятинщині. Чим славиться давній храм? Далі розповідає "ternopil-future.com.ua".

Магніт для туристів: у Чорткові реставрують замок

Чортківський замок стане туристичною особливістю Тернопільщини. Реставрацією займаються фахівці програми «Велика реставрація», пише ternopil-future.com.ua. Відновлення Чортківської перлини розпочато

У файному місті невдовзі з'явиться цікавий заклад харчування

У Тернополі невдовзі відкриють нестандартний заклад харчування, в якому готуватимуть історичні страви. Про це пише “Тernopil-future” з посиланням на сюжет Т1 Новини.

У чому особливість закладу харчування?

Про специфіку нового закладу розповідає Юрій Ковриженко, який завжди представляє українську кухню на всесвітніх конгресах і форумах. Він є телеведучим кулінарного шоу і наразі перебуває в Тернополі з робочим візитом. Шеф-кухар має допомогти відкрити новий заклад харчування. Юрій Ковриженко каже, що  його особливість полягатиме в тому, що на кухні готуватимуть історичні страви. Ці страви не будуть брати невідь-звідки, а з історичних книжок чи документів, тобто де вони були занотовані. Відтак  від такого комплексу меню, а саме історичної правди страв, відштовхувались на стадії його розробки. 

Юрій Ковриженко втішений, що в Тернополі переймаються культурою їжі порівняно з деякими містами. Він каже, що в інших містах є тенденція до стандартного типу піца-суші-караоке, а у файному місті є цікаві ініціативи щодо кулінарії. 

Юрій Ковриженко додає, що до України модні тренди у харчуванні приходять із запізненням. Як приклад він наводить мексиканську кухню, яка у нас не прижилась (хоча продукти для приготування страв є схожими), але в усьому світі цей тренд став популярним.

Український шеф-кухар підкреслює, що зараз є популярними тенденції, які культивують здорове харчування. Його це відверто дивує, адже він не вірив, що таке може бути й в Україні. Проте Юрій Ковриженко радий, що люди стали свідомо підходити до того, яка культура споживання їжі, що в її основі і наскільки корисна для здоров’я.

Наразі він працює над багатьма проектами і впевнений, що про Україну почують у різних куточках світу, а страви наших кухарів спробують у багатьох країнах. 

Latest Posts

Здувся акумулятор в телефоні Samsung. Що робити?

Надійний акумулятор - один з найважливіших компонентів телефону Samsung. Тому в епоху мобільності основна увага концентрується на швидкій зарядці і тривалому часу...

Жіночі хрестики: з камінням або без?

Більшість жінок носить таку ювелірну прикрасу як хрестик. Для багатьох це не просто аксесуар, а сильний оберіг, який захищає власника від негараздів...

Храм XVI століття, музей атеїзму, Богдан Лепкий: чому церкву на Тернопільщині вважають історичною спадщиною?

Церква Святої Параскеви-П’ятниці — історична пам'ятка села на Гусятинщині. Чим славиться давній храм? Далі розповідає "ternopil-future.com.ua".

Магніт для туристів: у Чорткові реставрують замок

Чортківський замок стане туристичною особливістю Тернопільщини. Реставрацією займаються фахівці програми «Велика реставрація», пише ternopil-future.com.ua. Відновлення Чортківської перлини розпочато

В Україні запрацював електронний кабінет водія

Реформування нашої країни йде швидкими темпами. Так, в п’ятницю, 21 грудня стало відомо, що в Україні запрацював електронний кабінет водія, а отже водії зможуть...