П’ятниця, 29 Березня, 2024

Тернопіль очолив рейтинг прозорості бюджету

Тернопіль увійшов у першу десятку українських міст з найпрозорішим бюджетом. Повідомляє «Ternopil.yes» з посиланням на прес-службу Тернопільської міської ради.

Антикорупційна організація Transparency International Ukraine провела дослідження у різних сферах життя міст та визначила 13 критеріїв, за якими оцінювалася прозорість місцевих бюджетів, а саме як надавалася інформація громадянам, які заходи вживалися у боротьбі з корупцією та доступність інформації для пересічних українців.
Зокрема, команда експертів досліджувала фінансову, бюджетну сфери, житлову та комунальну політику, закупівлі, освіту, якість надання соціальних послуг, а також наявність інформації про роботу місцевої влади.

Антикорупційна організація досліджувала якість формування бюджету на усіх стадіях в 37 містах України та в 50 територіальних об’єднаних громадах. Загалом в дослідженні  взяли участь 100 українських міст. Тернопіль зумів отримати 60,7 балів. Варто додати, що антикорупційна організація складала рейтинг спільно з Інститутом політичної освіти.

Найвище експерти в Тернополі оцінили сферу комунального майна, оскільки місцева влада розміщувала на офіційному сайті, який є загальнодоступним для усіх громадян, перелік  усіх об’єктів, що є в комунальній власності міста, майно, яке можуть передати в оренду, а також те, що вже знаходиться в оренді. Не менші бали отримали і сфера освіти, проведення закупівель і робота міської ради.

Нагадаємо, що в минулому році видання «Слово і діло» визнало мера Тернополя Сергія Надала найвідповідальнішим та найефективнішим мером. Зі своїх обіцянок, очільник міста зумів виконати більшу половину.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.