П’ятниця, 19 Квітня, 2024

У Тернополі таки збудують Палац спорту

На сесії Тернопільської міської ради знову повернулися до питання будівництва в місті сучасного Палацу спорту. Повідомляє «Ternopil.future» з посиланням на сторінку в соціальній мережі начальника Управління фізичної культури та спорту Тернопільської міської адміністрації Віктора Мацікура.

На сьогоднішній день міська рада готова виділити на будівництво комплексу 48,5 мільйонів гривень. Проте, ця сума є занадто малою і становить лише 10 відсотків від необхідної. За словами Віктора Мацікура, решту коштів планують отримати після того як комплекс включать в перелік об’єктів реконструкції та будівництва.

Варто додати, що в 2018 році Міністерство молоді та спорту мало намір виділити на будівництво Палацу спорту в Тернополі 27 мільйонів гривень. Однак, після того як розробили необхідну проектно-кошторисну документацію з’ясувалося, що для повного виконання робіт з будівництва комплексу необхідно 600 мільйонів гривень. Враховуючи високу вартість спорудження Палацу спорту, міністерство відмовило у виділенні коштів і спрямувало їх на будівництво комплексу в Рівному.

Проте, існують й інші версії такого кроку міністерства. Кошти фактично уже надійшли на рахунки казначейства міської ради. Проте, їх забрали назад після критичних висловлювань міського голови Сергія Надала. В одній з своїх заяв очільник Тернополя зазначив, що в Україні склалася критична ситуація з фінансуванням освіти, через що галузь перебуває на межі виживання.

Поява сучасного Палацу спорту в Тернополі є мрією багатьох спортсменів, які матимуть місце для підготовки до всеукраїнських та міжнародних змагань, оскільки Тернопільщина є єдиною областю, де подібного комплексу ніколи не було.

Віктор Мацікура надіється, що після завершення президентських та парламентських виборів державну програму з будівництва таки продовжать розвивати і область отримає державну підтримку, якої давно не було.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.