Понеділок, 29 Квітня, 2024

Будівництво східної об’їздної у Тернополі обійдеться у більш як півмільярда гривень

У Тернополі триває активне обговорення проекту Східного обходу міста. Сьогодні, 10 квітня, з цього приводу провели робочу зустріч за участі представників Європейського інвестиційного банку та Укравтодору. Повідомляє «Ternopil.future» з посиланням на прес-службу автомобільних доріг в Тернопільській області.

Будівництво Східного обходу дозволить з’єднати такі траси міжнародного значення як М-19/Е-85 і М-12/Е-50. Нова об’їздна дорога може значно розвантажити потік транспорту через місто.

Так, в планах дорожників будівництво першої черги Східного обходу, що матиме протяжність 8,6 кілометрів та чотири смуги руху. Вона проходитиме біля траси М-19 за напрямом Доманове – Ковель – Чернівці та М-12, що йде в напрямку Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка.

Своє бачення з цього приводу висловили у Службі автомобільних доріг області, де зазначили, що дорога в обхід Тернополя дозволить зменшити завантаженість на головних вулицях обласного центру. Це позитивно позначиться як на зменшенні кількості дорожньо-транспортних пригод, так і на екологічній ситуації в міста. Адже чимало вулиць співпадають з комунальною об’їздною Тернополя, що створює дискомфорт для жителів міста та збільшує рівень вібрації і шуму. Загалом на проведення робіт з будівництва об’їздної планують витратити 630 мільйонів гривень.

Варто додати, що проект Східного обходу Тернополя є практично першим грантом за час незалежності України. Зокрема, в грудні минулого року Укравтодор, Європейський інвестиційний банк та Міністерство інфраструктури підписали спільну угоду «Транспортний зв’язок в Україні». При цьому грантові кошти виділять у безповоротному порядку. Новозбудована об’їздна дорога стане частиною транснаціонального транспортного коридору.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.