Четвер, 18 Квітня, 2024

Незабаром в Тернополі відкриють сучасне відділення дитячої онкогематології

У Тернополі на завершальному етапі знаходяться ремонтні роботи в майбутньому відділенні дитячої онкогематології, яке відповідатиме усім сучасним вимогам. Повідомляє «Ternopil.future» з посиланням на прес-службу Тернопільської обласної ради.

Відкриють відділення на базі Тернопільської обласної комунальної клінічної лікарні. На реконструкцію приміщення дитячої онкогематології виділили кошти як з Фонду регіонального розвитку, так і з обласного бюджету. Загальна сума ремонтних робіт склала більше 7 мільйонів гривень. Заплановані кошти і на оплату праці медичного персоналу, який працюватиме у новому відділенні.

В обласній раді розповіли, що при проведенні планування та ремонту приміщень врахували усі вимоги для лікувального закладу подібного типу. Зокрема, у відділенні завдяки розмежуванню потоків повітря створили необхідний клімат в палатах. Загалом дитячі палати являтимуть собою індивідуальні бокси, адже дитина після проходження хіміотерапії дуже чутлива до зовнішніх інфекцій. Тому важливо забезпечити стерильність у приміщеннях.

У відділення дитячої онкогематології приїжджатимуть лікуватися пацієнти з усієї Західної України. Голова обласної ради Віктор Овчарук запевнив, що оновлене відділення відкриють уже найближчим часом.

Нагадаємо, минулого місяця в Тернополі відкрили кардіоцентр на базі Університетської лікарні. Хворим з усієї області надаватимуть повний пакет кардіологічних послуг. Фахівці зможуть проводити стентування та операції на відкритому серці.

Кардіологічний центр забезпечений усім необхідним обладнанням. Зокрема, в центрі є ангіограф, дві реанімації і центр реперфузійної терапії. Кардіологія розрахована на 13 ліжок. При цьому коронарне стентування проводитимуть безкоштовно.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.