Вівторок, 19 Березня, 2024

Інвестиції з держави: фермери Тернопільщини можуть взяти участь у конкурсі

В Україні оголосили конкурс, в якому фермери можуть отримати гроші на розвиток своїх господарств.

Про це повідомляє «Ternopil-future» за інформацією прес-служби Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Конкурс для фермерських господарств полягає в тому, щоб вони отримали фінансову підтримку із загальною сумою 244,5 млн. грн., але з поверненням через кілька років. Ідеться про те, що переможці конкурсу можуть отримати кошти в розмірі, що не перевищує 500 тис. грн. із зобов’язанням повернути їх не пізніше, ніж через 5 років.

Загальна сума грошей складає 244,5 млн. грн. Це буде розподілено між переможцями серед фермерів. Заявки та документи для участі в конкурсі можна подавати до 4 червня 2019 року. Перелік пропозицій та його умови розміщені на офіційному сайті Укрдержфонд підтримки фермерських господарств.

Фінансова допомога передбачає покупку техніки, різного обладнання та поновлення коштів, що в обігу. Також гроші можна отримати як на виробництво, так і переробку продукції с/г, будівництво і перебудову виробничих приміщень та ін. Водночас фінансова допомога поширюється і на те, щоб спрямовувати кошти для розвитку кредитної та обслуговуючої кооперації, для меліорації земель. Також кошти поширюються на сплату внесків до пайових фондів сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, що створені або самостійно, або разом з іншими.

До слова, кошти видаються при виконанні зобов’язань фермерського господарства, зокрема надати в заставу будь-яке майно. Для того, щоб отримати фінансову допомогу на основі конкурсу треба звернутися в регіональне відділення Укрдержфонду підтримки фермерських господарств. Для процедури реєстрації необхідно подати відповідні документи, перелік яких знаходиться на сайті, регіональні комісії їх перевірятимуть для участі в конкурсі.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.