Субота, 27 Квітня, 2024

Які інновації очікують тернополян під час купівлі автомобілів

Як повідомляє Тернопіль з посиланням на Zik, 8 листопада 2018 року Верховна Рада прийняла законопроект про внесення змін до Митного кодексу України, у якому йдеться про розмитнення авто на європейській реєстрації. Відповідно до закону, штрафи за порушення встановлених порядків становитимуть до 170 тис. гривень.

У законопроекті обумовили штраф за перевищення терміну перебування авто на «єврономерах» у режимі транзиту. Тепер якщо автомобіль, який перебуває в режимі тимчасового ввезення, перевищить термін перебування до 3 діб штраф становитиме 850 гривень, від 4 до 10 діб – 8,5 тис. гривень, від 10 до 20 діб – 17 тис. гривень, від 20 до 30 діб – 85 тис. гривень, понад 30 діб і за втрату чи розкомплектування авто – 170 тис. гривень. За це також передбачено конфіскацію авто за рішенням суду.

Також накладено обмеження на використання автомобіля з «єврономерами», зокрема заборонено використовувати його в підприємницькій діяльності чи для отримання доходу, наприклад, як таксі. За це передбачено штраф у розмірі 34 тис. гривень.

За словами голови Комітету з питань податкової та митної політики Ніни Южаніної, більша частина законопроекту стосується об’єднання в єдиній базі інформації щодо авто на «єврономерах», які перебуватимуть у режимі транзиту чи тимчасового ввезення. Інша частина законопроекту передбачає підвищення чинних штрафів і усунення норми, яка дозволяла порушувати митні правила весь рік і бути притягненим до відповідальності лише раз на суму 8,5 тис. гривень.

Нові норми набудуть чинності через 180 днів після набуття чинності змін до Митного кодексу.

Слідкувати за дотриманням правил ввезення автомобілів буде автоматизована система обміну інформацією. Дані про автомобілі, зафіксовані під час відкриття режиму транзиту або режиму тимчасового ввезення, передаватимуться всім органам. У випадку, якщо поліція зупинить автомобіль з вичерпаним терміном перебування в Україні, випишуть штраф і відправлять автомобіль на штраф майданчик. Забрати автомобіль з штрафмайданчика зможе тільки власник, тобто той, на кого він зареєстрований.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.