П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Стало відомо, скільки районів залишиться на Тернопільщині

В Україні триває адміністративно-територіальна реформа. В Міністерстві регіонального розвитку представили проект майбутнього поділу регіонів. Відповідний допис на своїй сторінці в соціальній мережі розмістив віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко. Повідомляє «Ternopil.future».

Загалом в Україні залишиться 47 об’єднаних територіальних громад. Зміни чекають і на Тернопільщину. В Тернопільській області залишиться лише 4 райони. Зокрема, це Тернопільський район, який включатиме і місто Тернопіль та охопить 435,3 тисячі людей; Бережанський район – 156,7 тисяч людей; Кременецький район – 159,9 тисяч людей та Чортківський район – 299,4 тисячі людей.

У випадку подальшого впровадження адміністративної реформи з 465 районів залишиться лише 102 райони.
Своє бачення адміністративної реформи представили в партії «Слуга народу». Нововведення можуть торкнутися кожного українця. В президентській партії навпаки планують збільшити кількість районів та ввести інститут префектури. Про плани з реформування районів розповів керівник штабу «Слуги народу» Олександр Корнієнко.

Також у Володимира Зеленського мають намір значно розширити повноваження місцевої влади, що випливатиме з укрупнення районів. Поступово ліквідують державні адміністрації і замість них введуть префектури, до повноважень яких входитиме контроль за законністю рішень органів місцевого самоврядування.

Подібна модель управління не потребуватиме наявності масштабного районного рівня. Тому саме префектури наділять функціями з укрупнення районів. Після реформи, яку пропонує президентська партія, в Україні налічуватиметься 100 райони. Введення інституту префектури дозволить зекономити значну кількість бюджетних коштів, які наразі витрачають на чисельний штат районних адміністрацій.

«Слуга народу» планує і надалі продовжувати реформу децентралізації. 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.