П’ятниця, 29 Березня, 2024

В Тернопільській області залишиться лише три райони

Кожен новий уряд представляє свій варіант адміністративної реформи. Не став винятком і Кабінет Міністрів за каденції Володимира Зеленського. Повідомляє «Ternopil-future».

В Тернопільській області може пройти масштабне об’єднання і в результаті область отримає три райони: Тернопільський, Кременецький та Чортківський. Схоже, що такий варіант адміністративного поділу є більш, ніж реальним, оскільки його схвалив на своєму засіданні уряд.

Проєкт постанови Кабінету Міністрів передбачає, що в Україні залишиться лише 129 районів, з яких десять знаходитимуться в Автономній Республіці Крим, а сім – на території окупованого Донбасу.

В той же час уряд ліквідує 490 районів, що існують зараз. Варто додати, в інших регіонах України за проєктом поділу налічуватиметься більше районів, ніж на Тернопільщині. В той же час на три райони поділили лише Чернівецьку область. В усіх інших областях налічуватиметься від 4 до 8 районів.

Минулого року Тернопільська облдержадміністрація представила свій варіант поділу регіону, за яким передбачалося чотири райони. Так, в рамках другого етапу децентралізації 17 існуючих районів мали об’єднати в чотири: Бережанський, Чортківський, Тернопільський та Кременецький райони.

Тоді в Тернопільській обласні адміністрації стверджували, що оптимально буде залишити в області чотири райони та 32 об’єднані територіальні громади. При цьому адміністративні центри мають бути максимально доступними для населення, не дальше ніж 100 кілометрів від районного центру. Люди мають мати змогу скористатися всіма необхідними послугами недалеко від дому.

За минулорічним проєктом створення адміністративних центрів повністю збігалося з госпітальними округами, де обов’язково наявна велика лікарня та інші заклади з надання послуг.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.