Субота, 27 Липня, 2024

Новини архітектури: продаж приміщення ресторану «Україна»

Тернопіль – це не лише нові та старі житлові будинки, адміністративні споруди в центрі міста, а й заклади розважального типу: торгівельні центри, стадіони, школи, садки, кафе та ресторани. Останні зокрема, мають тенденцію рости і розвиватися за умови, що є кошти, адекватний власник, зв’язки у владі і зручно розташоване приміщення. В даному випадку мова про колишній ресторан «Україна», який в даний час займає ресторан «Файне місто» нардепа і екс-мера Романа Заставного.

Як повідомляє ternopil-future.com з посиланням на zik.ua, до сьогодні це приміщення орендувало комунальне підприємство «Еней». Очільник Остап Джуринський. Що цікаво на останніх виборах до міської ради він балотувався за списками нашвидкуруч створеної партії «Солідарність правих сил», яку пов’язували зі Сергієм Надалом. А тепер «Еней» не отримало погодження на продовження договору найму, адже депутати ТМР вирішили виставити на продаж приміщення закладу харчування. Заплановано провести електронні торги. Що цікаво, ініціатором рішення про приватизацію і зупинку оренди приміщення виступив в.о. директора Тернопільського державного науково-технічного підприємства «Промінь» Тарас Білан. Останній за часів Романа Заставного був секретарем міськради.

Планується, що приміщення на бульварі Шевченка продати за 30 млн. грн. Тобто приблизно 1 м кв. 30 тис. грн. Для порівняння, завод «Оріон» на околиці міста площею понад 40 тис кв м, продали за 57 мільйонів гривень: 1 425 грн за квадратний метр – у 20 разів дешевше, ніж ціна 1 метра ресторану «Україна». Міський голова маючи в місті транспорту кризу вже поспішив заявити, що отримані кошти підуть на закупівлю 20 автобусів, а також на зарплати вчителям та лікарям. Автобуси планують купити на початку наступного року, а до цього часу тернополяни і далі будуть їздити милуватися тернопільською архітектурою старими маршрутками.

Отже, ресторан «Україна» продадуть, а тернополяни отримують нові автобуси. Думаєте, рівноцінний обмін?

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.