П’ятниця, 19 Квітня, 2024

До Дальнього пляжу збудують вело та пішохідну доріжку

Тернопіль місто над ставом чи місто, що має став в центрі міста? Як би там не було, але наявність такої рекреаційної споруди зобов’язує використовувати її можливості, а тому міська влада після чисельних петицій, прохань, скарг активістів, журналістів, тернополян все ж вирішила облаштувати велосипедні та пішохідні доріжки до Дальнього пляжу.

Як повідомляє ternopil-future.com, але не все одразу. Для початку лише на вулиці Чумацькій. Таке рішення міські чиновники прийняли 14 листопада. Зазначається, що відбувся тендер щодо будівництва пішохідної зони та велосипедної доріжки на вул. Чумацькій, а саме до закладу «Хутір». Керівник ЖКГ міста Олег Соколовський заявив, що місто вже має всю необхідну документацію. Цю ж інформацію підтвердив заступник Тернопільського міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади Владислав Стемковський. За словами чиновників, проектно-кошторисна документація вже пройшла експертизу. А тому рішенням виконавчого комітету, проект внесли до списку виконання робіт. Так як вулиця Чумацька обмежена по ширині: з одного боку знаходиться став, а з іншого – лісова смуга, а між ними – проїзд автомобілів, то безпечний рух пішоходів практично неможливий. А тому доріжку розмістять за деревами на деякій відстані від проїжджої частини. Вона буде приблизно така ж як доріжки у парку «Здоров’я».

Варто сказати, що доріжки до Дальнього пляжу – це справа не сьогоднішнього, і навіть не вчорашнього дня, адже навіть наявність автомобілів не зупиняє тернополян, які прогулюються, бігають, їздять велосипедами в цьому напрямку. В той же час міська влада лише зараз звернула увагу на цей популярний відпочинковий міський маршрут. А тому хочеться сказати чиновникам, що не слід зупинятися в бажанні якісно виконувати свої обов’язки на благо міста! Тим більше, що тернополяни не проти мати такі доріжки навколо всього ставу!

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.