П’ятниця, 29 Березня, 2024

В Тернополі біля дороги встановили школярів-манекенів

Незвичні фігури з’явилися поблизу автодороги в селі Гаї Гречинські. Нововведення мають на меті захистити пішоходів від водіїв-порушників. Повідомляє «Ternopil-future» з посиланням на «ІНТБ».

Манекени школярів одягнені в яскравий оранжевий одяг, на рюкзаку є напис – «Увага». За задумкою авторів проекту, подібні заходи мають привернути увагу водіїв до безпеки на дорозі. 

Здалеку фігури схожі на школярів, які ніби збираються перейти на інший бік дороги. Манекени встановили неподалік пішохідного переходу на об’їздній дорозі Тернополя, яка веде у село Гаї Гречинські. Саме на цій ділянці дороги інтенсивний рух транспорту.

Тому, в селі Гаї Гречинські вирішили подбати про безпеку пішоходів. Сільська рада спільно з Службою автомобільних доріг виділили кошти на встановлення світлофора. В той же час жителі Гаїв Гречинських самостійно зібрали кошти на манекенів-школярів. Варто додати, що орієнтовна вартість кожного з манекенів становить 10 тисяч гривень.

Фігури штучних школярів пофарбовані спеціальною фарбою, яка робить їх помітними навіть у темну пору доби. Подібних манекенів більше ніде в Тернопільській області немає. Однак, для великих міст практика встановлення подібних фігур є досить звичною. Зокрема, школярі на дорогах з’явилися у Києві, Харкові, Вінниці, Трускавці та інших містах.

За словами старости Гаїв Гречинських, ідею манекенів жителі села взяли з інтернету. Згодом ще один місцевий житель побачив як працюють манекени на дорогах в Трускавці.  В зв’язку з цим громада Гаїв Гречинських одразу ж взялася втілювати задум в життя.  Щоб захистити манекени від вандалів, біля них встановили камери відеоспостереження.

Нагадаємо, у Тернополі комунальники почали готуватися до зими. Зокрема, триває перевірка стану спецтехніки, а також здійснюється запас паливно-мастильними матеріалами.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.