Середа, 24 Квітня, 2024

В Тернополі відкрили нову станцію зарядки автомобілів

Як повідомляє ternopil-future, у Тернополі з’явилася ще одна станція швидкої підзарядки електроавтомобілів. Встановили її на вулиці Брюкнера, 2. Заправка працює цілодобово, зарядити автомобіль на ній можна безкоштовно.

Встановила електрозаправку компанія «ЭлектроUA». За словами одного із співзасновників компанії, у Тернополі ще небагато електромобілів, але на цій станції вже заправлялися. Можливо незабаром у місті з’явиться більше таких авто, а заряджати їх буде зручно у будь-якій частині міста. Заправку встановили у цьому місці, оскільки саме тут була технічна можливість підключити електрику. До того ж це центр міста і таке розміщення зручне для всіх тернополян. Окрім цього біля заправки завжди є вільні місця, щоб припаркуватися.

За словами засновника проекту електромобілів в Україні Олександра Рябцева, зарядка електромобіля нічим не відрізняється від зарядки, наприклад, мобільного телефона чи ноутбука. Те, що має значення – це час заряджання. Тобто важливим є те, за скільки можна зарядити батарею, яка дозволить проїхати більше 100 км. Саме таку ємність мають найменші акумулятори в електромобілях. Цього достатньо для щоденного пересування містом. Існують і більші акумулятори, які на одній зарядці дозволяють проїхати до 500 км. Він зазначає, що зазвичай мешканці міста можуть користуватися зарядними станціями, встановленими на бензозаправках, у деяких офісах, закладах харчування і готелях. На них можна зарядити акумулятор за кілька годин.

Окрім цієї електрозаправки у Тернополі станції підзарядки електроавтомобілів розташовані на вул. 15 Квітня, 1 г, вул. Чумацькій, 1б, вул. Франка, 23.

Кількість електрозаправок в Україні збільшується одночасно з ростом ринку електромобілів. У минулому році на території України нараховувалося близько 600 зарядних станцій, а зараз їх вже більше 1000. Серед них 10-15% швидкісні зарядні станції, на яких електромобілі з запасом ходу близько 120 км можна зарядити за 30 хвилин. Для порівняння, на звичайних зарядка триває кілька годин.

Онлайн-мапу зарядних станцій для електромобілів в Україні та у світі можна переглянути на сайті plugshare.com.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.