П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Районний центр на Тернопільщині обладнали розумними інформаційними табло

В Чорткові з’явилися нові розумні табло, які сповіщають жителів міста про рух громадського транспорту. Про це розповіли у прес-службі Чортківської міської ради. Повідомляє «Ternopil.future».

Так, вперше інформаційне онлайн-табло у місті встановили в травні цього року. Оскільки ініціатива отримала підтримку в чортківчан, міська рада взялася за облаштування нових табличок.

Розумні табло встановили на зупинках «Центр», що знаходяться біля супермаркетів «Рукавичка» та «Родинна ковбаска», а також на зупинці «Кадуб». Тому, відтепер чортківчани мають можливість в онлайн-режимі відслідковувати, де перебуває потрібна їм маршрутка. Система вираховує середню швидкість громадського транспорту і на інформаційному табло висвітлює, коли маршрутка прибуде на зупинку.

Відслідковування місцезнаходження громадського транспорту стало можливим завдяки встановленим у транспорті gps-трекерам. Тому, не лише жителі міста знають про пересування транспорту, а й міська рада відслідковує чи дотримуються водії встановленого маршруту та чи їздять у так звані нерентабельні райони.

Якщо ж з певних причин маршрутка змінила швидкість чи зупинилася не за графіком, вся інформація зчитується і моментально передається на сервер та висвітлюється на екрані. Окрім цього розумні табло обладнані також wi-fi передавачами, камерою відеоспостереження, годинником та входом для зарядження смартфону.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.