П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Тернополяни відкрили в Америці дитячий садок для українців

Сім’я тернополян Галини та Романа Дутки організували в американському містечку Парма «Українську академію». Повідомляє «Ternopil-future» з посиланням на «Голос».

Родина давно прагнула відкрити на чужині дитячий садок, де вони зможуть доглядати та навчати українських малюків. Щоб втілити свою мрію в життя, тернополяни відкладали гроші 9 років.

Спочатку діток приймали в себе вдома. І лише три роки тому дитячий садок переїхав в окреме просторе приміщення. Наразі в закладі перебувають 150 дітей віком від 6 тижнів.

За словами однієї з мам Інни Ляховецької, син якої відвідує «Українську академію», навіть на краю світу вона має можливість відводити дитину в український садок, де вона навчається національним традиціям та звичаям. Засновниця закладу Галина Дутка розповідає, що коли вони тільки відкрилися, дитячий садок відвідували лише 25 дітей. З кожним роком їхня кількість постійно зростала.

Варто додати, що в американському законодавстві немає оплачуваної декретної відпустки, тому батьки змушені шукати варіанти, де залишати дитину з самого малечу.

Найменших вихованців приймають з двох місяців. Після закінчення садочку діти йдуть в українську школу, де разом навчаються, виростають і в майбутньому створюють своєрідний український осередок, що допомагає їм підтримувати один одного надалі.

Чоловік Галини Роман також працює в садочку, як і її мама та сестра. Навіть донька подружжя Вікторія допомагає наглядати за дітьми. 

Головне завдання вихователів – підготувати дітей до навчання у школі, для цього англомовну програму об’єднують з українською. Однак, перша мова, якої навчають вихованців дитсадка, є українська. Її діти зазвичай вивчають до чотирьох років.

Дуже багато батьків зацікавлені, щоб їхні діти продовжували вивчати українські традиції, мову та спілкувалися з однолітками.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.