Субота, 27 Квітня, 2024

Ще одна смерть від грипу на Тернопільщині

Четверта людина стала жертвою грипу, який лютує на Тернопільщині. Повідомляє «Ternopil-future» з посиланням на «20 хвилин».

Лише за минулий тиждень грип на Тернопільщині підхопили більш як 7 тисяч людей. Яка ситуація сьогодні, розповіли в Тернопільському обласному лабораторному центрі.

Зокрема, в порівнянні з попереднім тижнем кількість хворих на грип та ГРВІ збільшилася на 12 відсотків. Проте, і надалі рівень захворюваності буде зростати. При цьому більша частина хворих – діти. Якщо ж брати до уваги сам Тернопіль, у ньому показник кількості хворих перевищив середній рівень.

В лабораторному центрі офіційно підтвердили, що внаслідок грипу минулого тижня помер чоловік. Щоправда, наразі невідомо, в якому районному центрі трапився летальний випадок. Фахівці лабораторного центру лише зазначили, що чоловік був працездатного віку. Первинним діагнозом у хворого була пневмонія. Також в чоловіка підтвердили грип типу А.

Загалом з початку епідеміологічного сезону померло чотири людини. У всіх лікарі підтвердили наявність грипу А.
Нагадаємо, першою жертвою грипу на Тернопільщині став чоловік, який захворів 20 грудня минулого року. Через 10 днів внаслідок ускладнень житель Тернопільщини помер. 31 грудня його госпіталізували в реанімацію, однак медики були безсильні, чоловік занадто пізно звернувся до лікарів.

Медики в черговий раз наголошують, що єдиним дієвим методом боротьби з грипом є вакцинація. Адже вона значно зменшує ризик захворіти та отримати ускладнення.

Головними симптомами грипу є: головний біль, ломота у м’язах та суглобах, біль у горлі, різке підвищення температури та кашель. В окремих випадках грип супроводжується блювотою та поносом. Слід зазначити, що в основному ГРВІ передається повітряно-крапельним шляхом або через тісний контакт.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.