Вівторок, 19 Березня, 2024

В Тернополі можуть скасувати деякі карантинні обмеження

В Тернополі готуються дещо послабити карантин. Про це повідомили в прес-службі Тернопільської міської ради. Повідомляє «Ternopil-future».

Так, карантинні обмеження негативно вплинули на стан економіки міста. В досить скрутному становищі опинився малий та середній бізнес, який може і не пережити тривалий застійний період. Через це міська рада разом з власниками бізнесу шукатимуть вихід із складного становища. За словами Сергія Надала, більшість обмежень, які діють в Тернополі, встановлені урядом.

Тому, міська влада врахувала побажання підприємців та власні можливості і вирішила створити робочу групу, в якій спільно працюватимуть з власниками бізнесу щодо виходу з карантину. Зокрема, в Тернополі планують скасувати карантинні обмеження, а саме: можуть дозволити роботу деяких суб’єктів господарювання.

Сергій Надал наголосив, що підприємці як роботодавці повинні дбати про безпеку своїх працівників та за безпечне надання послуг тернополянам. Навіть, якщо спалах коронавірусу триватиме протягом року, це не звільняє власників бізнесу від необхідності дотримання правил карантину.

Потрібно повноцінно відновлювати економіку міста та створювати нові робочі місця, які призведуть до нових надходжень в міський бюджет. В той же час мерія зробила від себе все можливе: звільнила  підприємців від сплати оренди, частини податків. Решту ж заходів потрібно проводити спільно, звернувшись до керівництва держави.

Варто додати, що Володимир Зеленський анонсував відкриття продовольчих ринків. На засіданні уряду розглянули питання відновлення роботи ринків. Однак, вони зможуть працювати лише з певними обмеженнями: не більше одного покупця на 10 квадратних метрів, обов’язковий масковий режим та наявність антисептиків на входах і виходах з ринку.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.