П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Стоматологи в Тернополі відмовилися виходити з карантину

Тернопільський штаб для боротьби з коронавірусом дозволив приватним стоматологіям відновити роботу з 5 травня. Однак, вони відмовилися розпочинати роботу. Повідомляє «Ternopil-future».

Стоматологи розповідають, що до кінця карантину не відкриватимуть медичні заклади, оскільки не мають жодних роз’яснень, як їм працювати в умовах встановлених обмежень. Окрім цього навіть при бажанні розпочинати роботу, виконання всіх вказівок Тернопільської міської ради, не дозволить цього зробити в повній мірі.

Зокрема, міська рада дозволила роботу стоматологам лише при умові забезпечення персоналу захисним одягом, що включає костюм, маску та окуляри. Окрім цього в медичному закладі на видному місці має бути розміщена довідка про результати аналізу ПЛР.

Стоматологи міста звернулися із зверненням до міського голови, що в таких умовах вони не зможуть працювати. Медики погоджуються на працю в засобах захисту та з прийомом пацієнтів за попереднім записом.

На офіційній сторінці в соціальній мережі стоматології сім’ї Антонів з’явилося повідомлення, що заклад не працюватиме. Своє рішення стоматологія мотивувала тим, що виникають питання з приводу прийому пацієнтів в умовах пандемії. Зокрема, міською радою не затверджено протоколи надання стоматологічної допомоги в умовах карантину, не узгоджено умови, за яких працюватимуть клініки та й фактично як такого дозволу від місцевої влади немає.

Варто додати, що під час карантину постійно працює міська стоматологічна поліклініка, де надають невідкладну ургентну медичну допомогу.

Наразі в Тернопільській міській раді створили комісію, до якої увійшли представники приватних стоматологій. Комісія проводить переговори з місцевою влади щодо врегулювання всіх проблем з відкриттям медичних закладів.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.