Субота, 27 Квітня, 2024

Нові правила для дитячих садків Тернополя

З 1 червня в Тернополі розпочали роботу дитячі садки. Проте, працівникам дошкільних навчальних закладів доводиться працювати за новими правилами. Повідомляє «Ternopil-future».

Наразі в дитячих садках змушені обходитися без звичних килимів та рушників з тканини, адже такі рекомендації надало Міністерство охорони здоров’я. Також працівникам садочків кожного дня вимірюють температуру тіла. Дітей від батьків приймають при входах в дошкільні заклади, наразі батькам заходити всередину заборонено. Температуру міряють і дітям, при цьому перевіряючи довідки, чи не контактували вони з хворими на коронавірус.

Варто додати, що Тернопільська міська рада з свого бюджету виділила кошти на придбання необхідних засобів захисту для садочків. Окрім цього дошкільні навчальні заклади забезпечили антисептиками та безконтактними термометрами.

Самі ж діти лише звикають до повернення в колектив після таких тривалих канікул. Міський голова Сергій Надал звернувся до батьків малюків і попросив їх відповідально ставитися до відвідування садочків дітьми. Також мер закликав  не приводити дітей в садок, якщо в них є температура чи вони погано почуваються.

Адже від відповідального ставлення батьків залежатиме безпека всього колективу і дітей. Всі зауваження та пропозиції щодо роботи дитсадків можна повідомляти за номерами телефонів: 1580 або (067) 351-57-10.

Також з 1 червня відновили свою роботу заклади фізичної культури та спорту та дитячо-юнацькі спортивні школи. Окрім цього навчальним закладам дозволили приймати документи для зарахування дітей і проводити вступні випробування, якщо діти поступають на навчання в гімназію чи ліцей.

Наразі майже в усіх районах Тернопільщини відбулося послаблення карантину, крім Кременецького та Шумського районів, де продовжують діяти всі обмеження.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.