П’ятниця, 26 Квітня, 2024

На Тернопільщині відкрили новітню сонячну електростанцію

В одному з районів Тернопільської області з’явилася потужна сонячна електростанція. Повідомляє «Ternopil-future».

Так, в Монастириському районі розпочне працювати альтернативне джерело енергії. Сприяла будівництву електростанції місцева територіальна об’єднана громада. Сонячні батареї можуть самостійно повертатися за сонцем. Про інноваційні технології розповів голова Монастириської об’єднаної громади Андрій Старух.

За його словами, на непридатній для сільського господарства землі вони розмістили цілий комплекс сонячних батарей, які стабільно та надійно забезпечуватимуть район електроенергією.

Жодних урочистостей з нагоди відкриття сонячної електростанції не проводили. Міська громада без всяких урочистостей розпочала переробку енергії сонця. Таким чином район отримав не лише інновації, але й інвестиції у свою економіку.

Варто додати, що минулого року Тернопільська область увійшла в першу трійку регіонів, де найкраще розвивається сонячна енергетика. Відповідні дані оприлюднило Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження.
Зокрема, станом на 2019 рік найбільше сонячних електростанцій розміщено в Дніпропетровській області – 1500, дещо менше в Тернопільській – 1200. Третю сходинку зайняла Київська область, де знаходиться більше 1000 електростанцій.

На Тернопільщині активно почали використовувати сонячну енергетику чотири роки тому. Саме тоді Верховна Рада ухвалила Закон «Про зелену енергетику». Відповідно до законодавства українцям дозволили використовувати альтернативні джерела енергетики потужністю до 30 кВт.

В 2015 році на території області працювали лише 150 сонячних електростанцій, тоді як до наших днів їхня кількість значно зросла. Як бачимо, Монастириська ОТГ не лише забезпечуватиме жителів електрикою, але й отримуватиме додаткові доходи.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.