Вівторок, 19 Березня, 2024

Тернопільських старшокласників запрошують в зимові ІТ-Школи

Як повідомляє ternopil-future з посиланням на Nday, незабаром у Тернополі розпочнуть роботу зимові ІТ-Школи для учнів 10-11 класів, які організовуються Тернопільським національним економічним університетом.

Реєстрація учасників проекту розпочалася під час Першого Західноукраїнського форуму «ІТ-Перспектива», який проходив у ТНЕУ. На форумі старшокласники та студенти могли відвідати презентації ІТ-Шкіл, обрати ту, яка сподобалася, та одразу ж зареєструватися. Проте реєстрація відкрита і досі і бажаючі мають можливість долучитися до проекту і стати учасником ІТ-Школи. Для цього необхідно заповнити анкету за посиланням. Реєстрація буде тривати до 10 грудня.

На вибір організатори пропонують учасникам 6 ІТ-Шкіл: школу проектування мікроконтролерних систем, зимову школу Java, школу інформаційних технологій майбутнього, школу етичних хакерів, школу інтернет-економіки, школу автоматизованих та комп’ютерно-інтегрованих технологій.

Після закінчення реєстрації розпочнеться навчання, яке проходитиме у on-line форматі і триватиме до кінця січня. Завершиться воно презентацією виконаних проектів.

Під час навчання учасники працюватимуть в освітніх групах і виконуватимуть дослідницький проект, а викладачі ІТ-Школи можуть за необхідності викликати учасників для обговорення проекту. У лютому кожна зимова ІТ-Школа організує збір учасників для презентації проектів, яких у кожній школі може бути один або декілька.

Два найкращих проекти отримають гранти у розмірі 1200 євро кожен для його презентації в Південно-Чеському Університеті в рамках роботи міжнародної конференції «9th International Conference on advanced computer information technologies», яка відбудеться 5-7 червня 2019 року у місті Чеське Будійовіце.

Тож, навчаючись в зимових ІТ-Школах, тернопільські школярі мають можливість цікаво та з користю провести вільний час, отримати нові знання та навіть зробити вибір майбутньої професії.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.