П’ятниця, 19 Квітня, 2024

В Тернополі з’явиться новий дитячий садочок

Як повідомляє ternopil-future міська влада активно займається зменшенням черги в дитячі садки завдяки реконструкцією старих будівель. Коштів на таку діяльність не вистачає, а тому міській раді доводиться користуватися послугами спонсорів. Одним з них Тернопільського-Зборівська архієпархія УГКЦ.

Повідомляється, що скоро частина приміщення дитячого садка на Парковій 12 буде відбудовано заново. Його передано в оренду Тернопільсько-Зборівській архіпархії УГКЦ у березні цього року з прописаною умовою, що там буде діяти дитячий навчальний заклад. Щоправда роботи із реконструкції наразі не розпочали, адже будівля в такому стані, що її доводиться практично відбудовувати заново. Як зазначають представники церкви роботи планувалось почати весною, але у зв’язку з тривалим виготовленням необхідних документів, процес початку робіт затягнувся. Повідомляється, що архітектори лише недавно передали установі ескізні проекти з перебудовами. А тепер впливає на процес реконструкції і погода, адже пішов сніг, є мороз, а отже виникає питання чи слід починати зараз, чи може зачекати тепла, адже холод не сприяє проведенню робіт. Тим більше, що будівлю необхідно розкрити, знести вверх, а потім зробити надбудову. Фактично його потрібно відбудовувати заново. Тому ті люди, які мають робити реконструкцію, бояться починати через погодні умови.

Нагадуємо, релігійна установа вирішивши взяти під опіку приміщення колишнього садочка і тепер тут планується відбудувати садочок звичного формату. Дітей на будуть ділити на конфесії, його зможуть відвідувати діти незалежно від віри батьків. Управління єпархії буде співпрацювати з з управлінням освіти міської ради, і саме вони записуватимуть дітей в порядку черги. Також планується, що буде мінімум одна група для дітей з фізичними обмеженнями, а тому приміщення будуть реконструювати для навчання таких дітей, тут облаштують пандус тощо.

Отже, садок в управлінні церкви це найкращий варіант в державі, де церква відділена від неї, але якщо міська влада не може відновити садок – це доводиться робити УГКЦ. Головне, щоб там не влаштували офісні приміщення, як це зробила церква Київського патріархату по прос. Злуки…

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.