Вівторок, 23 Квітня, 2024

У Тернополі планують облаштувати соціальну пральню

Незабаром в місті може почати працювати перша в Тернополі соціальна пральня. Відповідний проект розглянули в середу 12 грудня на засіданні виконавчого комітету Тернопільської міської ради.

Повідомляє «Ternopil future». Пральню планують облаштувати на базі комунального підприємства «Еней», що знаходиться на вулиці Глибокій, 18. Так, раніше на підприємстві діяла стара пральня, від якої залишилися кілька пральних машин.

Наразі невідомо, коли ж тернополяни зможуть скористатися новим соціальним проектом, оскільки зараз розробляється кошторис та технічна документація пральні.

За попередніми підрахунками, щоб втілити ідею в життя необхідно 300 тисяч гривень. Так, за ці кошти можна придбати дві пральні машини, дві сушарні, а також гладильний станок. Немалу суму грошей вартуватиме і підключення пральні до комунікацій. На обговоренні в міській раді знаходиться і питання режиму роботу соціального проекту, поки що жодних пропозицій з цього приводу не озвучували.

Слід зазначити, що соціальна пральня протягом декількох років успішно працює у Львові. Львів також став першим місто, де відкрили подібного роду соціальний проект. Так, в громадській пральні можна випрати та висушити одяг лише за одну годину. За своєю ідеєю соціальна пральня нагадує американські пральні, які є практично в кожному місті. Окрім прання речей, відвідувачі зможуть відпочити в кафе та відпочинковій зоні, що розташовані в цьому ж приміщенні.

Цікаво, що лютому цього року на Електронному сайті петицій до Кабінету Міністрів України з’явилася пропозиція облаштувати пункти соціального прання. Однак, з 25 тисяч підписів документ зібрав лише 27 голосів і відповідно не був розглянутий.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.