Вівторок, 23 Квітня, 2024

Тернопіль увійшов у десятку найтуристичніших міст України

Тернопіль у 2018 році впевнено зайняв лідируючі позиції в рейтингу найтуристичніших міст України

Повідомляє «Ternopil.future» з посиланням на прес-службу Тернопільської міської ради.

Так, за проведеними дослідженнями місто опинилося на шостому місці в ТОП-10 туристичних міст України. Саме на Тернопільщині знаходиться більша частина українських замків, що і приваблює в регіон чимало туристів.

Немалу суму на фінансування туристичної галузі виділили цьогоріч з місцевого бюджету – 1,3 мільйона гривень.

Однією з основних подій в культурному житті міста в минулому році стало відкриття підземного музею, що знаходиться на території Архикатедрального Собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці. Також в цьому храмі відбулося і відкриття оглядового майданчику, що знаходиться на висоті близько 22 метрів.

В 2018 році в Тернополі запустили новий цікавий проект, який сприятиме розвитку туристичної індустрії під назвою «Вихідні у Тернополі».

Варто додати, що у рейтинг найвідвідуваніших туристами міст у минулому році увійшли Чернівці, відомі своїм університетом – історичною пам’яткою та колишньою резиденцією митрополитів. Ще одним цікавим містом є Кам’янець-Подільський, де в хорошому стані зберігся замок, саме містечко нагадує своїми  спорудами та краєвидами Іспанію чи Італію.

Ну і звичайно, що високе місце у рейтингу займає Львів, який часто називають маленькою Європою. Місто внесене і до культурної спадщини ЮНЕСКО. Старовинні вулички Львова навіюють на туристів романтичний настрій. Також в місті знаходиться чимало цікавих кафе і ресторанів на різні смаки та вподобання.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.