П’ятниця, 29 Березня, 2024

Українські зупинки обладнають санвузлами та електронними табло

Тепер українські зупинки будуть на рівні світових. Справа в тому, що в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ розглядають можливість внесення змін до державних будівельних норм щодо зупинок громадського транспорту. Як повідомляє ternopil-future.com.ua з посиланням на Громадське чиновники пропонують облаштовувати кінцеві та пересадочні зупинки електронними табло та санвузлами! Уявляєте! Не просто дах і смітник (в кращому разі лавочка), а й санвузол.

Міністерство пропонує наступне. Облаштувати на кожній кінцевій зупинці громадського транспорту, а також в місцях перетину кількох видів транспорту: банкомати, схеми та карти районів, електронні табло з розкладами руху та інші нововведення. Цікаво? Далі більше.

Заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе зазначає, що проект відповідних державних норм лише розробляється, але після його затвердження всі нові зупинки транспорту будуть будуватися з санвузлами та табло. А існуючі зупинки будуть облаштовувати поступово. Зокрема, під час реконструкції.

Нагадуємо, що Міністерство регіонального розвитку раніше пропонувало облаштувати всі автостоянки електрозарядками, а на державних дорогах встановити телефони для аварійного виклику екстрених служб. Заступник глави відомства Лев Парцхаладзе зазначив, що вже прописано зміни до ДБН щодо автостоянок норму обов’язкового встановлення електрозарядок. Зараз плануємо передбачити обладнання електрозарядними приладами не менше 5% машиномісць на всіх парковках, з поступовим збільшенням цієї норми. Також Міністерство планувало зобов’язати всі готелі облаштовувати 10% своїх номерів для людей з інвалідністю.

Отже, в новому 2019 р. ми отримаємо масу нових цікавих вдосконалень, які значно покращать і спростять наше життя, зроблять його комфортним. А що ви про це думаєте?

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.