Четвер, 25 Квітня, 2024

На Тернопільщині чоловік збудував чудо-будинок у вигляді півкулі

Незвичний будинок, що дивує місцевих жителів та гостей, з’явився у селі Баранівці Бережанського району.

Повідомляє «Ternopil.future» з посиланням на «Думай».

Павло Банников збудував самостійно будинок у формі півкулі лише з екологічно безпечних матеріалів таких як дерево, солома, чорнозем та камінь. За словами чоловіка, в помешканні проживає уся його родина, при цьому будинок є досить просторим.

Павло Банников з сім’єю проживає у будинку протягом семи років. Окрім незвичного вигляду будинок є економічно вигідним. В зимовий сезон родина не хвилюється через стрімке зростання вартості комунальних послуг. Так, чоловік опалює будинок дровами, воду використовує з власної свердловини. Оплачують жильці круглого будинку лише електроенергію, приблизна вартість якої в місяць становить 100 гривень.

В селі диво-будинок називають юртою або летючою тарілкою. Поглянути на шедевр архітектури частенько приїжджають туристи. Варто додати, що за професією Павло Банников є інженером-будівельником та художником-дизайнером. Його умілі руки прикрасили чимало будинків та офісів. Займається чоловік і розписом церков.

Загалом на будівництво свого будинку житель Бережанського району витратив 5 тисяч доларів, ще половину від цієї суми вартувало внутрішнє оздоблення будинку. Цікаво, що меблі для свого житла чоловік виготовив також своїми руками.

Наразі в будинку-півкулі Павло Банников проживає зі своєю дружиною, проте запевняє, що житло може вмістити і більшу родину. В двохповерховому будинку розміщуються ванна, кухня та три відділення для спальні. Також господар спорудив економну піч, що дозволяє опалити всю площу житла, при цьому за рік на опалення Павло Банников використовує менше однієї машини дров.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.