Середа, 24 Квітня, 2024

У Тернополі з’явиться дитячий садок європейського зразку

В місті можуть відкрити ще один приватний дитсадок. Дошкільний навчальний заклад почне працювати у мікрорайоні «Дружба»

Повідомляє «Ternopil.future» з посиланням на прес-службу Тернопільської міської ради.

Так, приміщення, яке планують реконструювати, раніше використовували як державний дитячий садок. Згодом  його надавали в користування Інституту післядипломної педагогічної освіти. Наразі приміщення потребує ремонтних робіт.

В міській раді розповіли, що проведуть аукціон на право оренди майбутнього дитячого садка. За словами мера міста Сергія Надала, від батьків надходить чимало пропозицій щодо облаштування саме приватних садків. Оскільки на сьогоднішній день є потреба в якісних послугах для дітей. Також відкриття приватного дитсадку дозволить заощадити бюджетні кошти.

В той же час міська рада готова компенсувати батькам вартість навчання дітей у дошкільному закладі. Щоправда, сума виплат обмежуватиметься розміром витрат на одну дитину в комунальних дитсадках.

Конкурс на право оренди приміщення проведуть через електронні торги «Prozorro. Продажі».

Варто додати, що жителі Тернополя, які не мають реєстрації у місті, змушені оплачувати вартість навчання малюків і в комунальних дитсадках. Батьки можуть це робити самостійно або ж за них сплачуватиме територіальна громада. Тоді як тернополяни можуть відвідувати дитсадок без додаткових коштів.

Слід зазначити, що рішення міської ради про встановлення оплати за дитсадки іногороднім жителям оскаржувалося в суді. Суд першої інстанції скасував рішення, проте чиновники запевняють, що оплата і надалі нараховуватиметься за малюків, які проживають у місті без реєстрації. В Тернопільській міській раді стверджують, що суд відновив наказ управління освіти і науки «Про встановлення плати в закладах дошкільної освіти за перебування дітей, які не зареєстровані у місті Тернополі».

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.