Вівторок, 7 Травня, 2024

У Тернополі готуються реконструювати Старий парк

В місті стартують «Електронні консультації», під час яких тернополяни зможуть обговорити майбутній вигляду одного з найстаріших парків міста

Повідомляє «Ternopil.future» з посиланням на прес-службу Тернопільської міської ради.

Так, сьогодні 13 лютого розпочалися обговорення концепції реконструкції Старого парку. Переглянути майбутній проект можна за посиланням. На порталі кожен тернополянин може висловитися про своє бачення осучаснення парку. Пропозиції прийматимуться рівно місяць – до 13 березня 2019 року.

Відносно недавно міська рада запровадила електронні консультації, які дозволяють жителям міста брати участь в обговоренні важливих питань, не виходячи із дому. Загалом в електронній формі можуть проводитися консультації, обговорення та опитування.

Варто додати, що Старий парк створили ще в 19 столітті, він отримав звання пам’ятки садово-паркового мистецтва. В часи Радянського Союзу територію парку використовували в якості меморіалу для вшанування пам’яті учасників Другої світової війни.

В робочу групу, що займалася реконструкцією Старого парку увійшли місцеві художники, архітектори та представники громадських організацій. Протягом минулого року серед тернополян та туристів проводили опитування: як може змінитися одне з найулюбленіших місць жителів міста. Враховуючи всі побажання та пропозиції робоча група створила проект та подала його на розгляд громадськості.

В планах міської ради цього року провести капітальний ремонт входу в Старий парк та встановити дитячий майданчик для дітей з особливими потребами.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.