Субота, 20 Квітня, 2024

Тернопільські випускники шкіл більше не отримуватимуть атестатів

Згідно з нововведеннями у Міністерстві освіти і науки України заявили, що випускники не будуть отримувати атестати про повну або базову загальну середню освіту, а лише свідоцтва про повну чи базову загальну середню освіту.

Інформує про це “Тернопіль майбутнього” з посиланням на чинний документ Міністерства освіти і науки України.

Ідеться про те, що з 1 січня 2019 року має з’явитись інститут освітнього омбудсмена, який захищатиме права здобувачів освіти педагогічних науково-педагогічних та наукових працівників.

Також заплановане впровадження документів про освіту з використанням шрифту Брайля. Документи про закінчення школи на основі нововведень зможуть отримати випускники цього року.

Зазначають, що мають внести зміни в 13 зразків документів про освіту. Це стосується не лише атестатів про повну середню освіту, а й про базову (на основі дев’яти класів). Технічні описи з нововведеннями будуть застосовані також до додатків до свідоцтв (як до стандартних, так і до тих, що посвідчують завершення освіти для осіб з порушеннями інтелектуального розвитку). Зміни стосуватимуться і похвальних листів, грамот, свідоцтв з відзнакою (з нагородженою срібною чи золотою медаллю) про повну і базову середню освіту.

Додамо, що в Україні будуть впроваджувати систему дуальної освіти. Її концепція передбачає поєднання теорії з практикою у вищому навчальному закладі і на робочому місці. Якщо на лекціях студенти здобуватимуть знання, то вміння і навички вони зможуть отримати на виробництві, в школі, лікарні, тобто у відповідній установі.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.