Вівторок, 23 Квітня, 2024

У Тернополі воїнам АТО шиють одяг з поезією

Тернопільські студенти вищого професійного училища сфери послуг і туризму шиють солдатам на Схід одяг з віршами. Рядки поезії пишуть на підкладці як військового одягу, так і водонепроникних плащів.

Інформує про це «Teрнопіль майбутнього» з посиланням на сайт «Від Тарнополя до Тернополя».

Студенти пишуть вірші як відомих класиків, так і власні. Сподіваються, що щире слово грітиме бійців не менше, ніж теплий одяг.

Ідея писати вірші на зворотній стороні одягу виникла у студентки Ганни Ружницької і тоді ж її однокурсники гуртом підтримали. На підкладці вона написала власні поетичні рядки: «Повертайся, будь ласка, живим, я прошу тебе небагато й немало. Кожен вечір молюсь всім святим, щоб нещастя тебе не спіткало».

Студентка Діана за роботою пояснює весь творчий процес при шитті частинки плаща. Вона робить планку для потайної застібки, потім петельники. Решта студенток-кравчинь переносять лінії на крій, готують деталі, шиють і прасують.

Майстриня виробничого навчання Стефанія Романів вказує на все, що проробили студенти: «Це в нас застібки, це в нас розміщені кишеньки. Праця тут кипить і йде жваво. Діти працюють із задоволенням і це приносить радість».

Директорка закладу Галина Грушко каже, що студенти почали шити одяг для воїнів з перших днів війни і через деякий час змінювали створення одних виробів для бійців на користь інших. Спочатку студенти робили маскувальні сітки, потім виготовляли комбінезони, а зараз застосовують творчий підхід.

Галина Грушко каже, що спільними зусиллями хочуть зробити якийсь вклад у наближення перемоги. Щомісяця студенти відправляють речі і долучаються до виготовлення всіляких необхідних виробів на Схід. Речі вони відправляють кількома партіями.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.