Четвер, 25 Квітня, 2024

«Муніципальна няня» стала доступною для тернополян

Послуга «муніципальна няня» стала доступною від 18 лютого 2019 року, винаймання якої оплачує держава.

Про це повідомляє «Teрнопіль майбутнього» з посиланням на «Файне місто Тернопіль».

Цей проект стартував задля підтримки матерям, які перебувають у декреті з догляду за дитиною. Відтепер цією послугою Можна скористатись і в Тернопільській області. Вона вартує 1626 грн. на одну дитину. Сюди ж і входить компенсація за послугу няні. Крім того батьки будуть отримувати щомісячних 860 грн.

Голова Тернопільської ОДА Степан Барна коментує: «Незалежно від того чи мама дитини працює, чи ні, урядовою програмою закладено давати цю виплату помісячно до трьохрічного віку дитини».

Послугою «муніципальна няня» можна скористатися після того, як звернутися до управління соціального захисту за місцем проживання. Для такого запиту будуть необхідні документи у якості заяви, тобто дозволу про обробку персональних даних, заяви про компенсацію коштів, копії договору сім’ї з нянею, свідоцтва про народження дитини і документів батьків.

Важливим у цій справі є реєстрація няні як фізичної особи-підприємця.

Директор департаменту соціального захисту населення ТОДА Вадим Боярський пояснює, що в умовах сьогодення няні, які безперечно надають соціальні послуги при догляді за дитиною, практично залишаються у тіні. Тому такий проект передбачає цивільне та офіційне оформлення цих відносин. Перевагою при цьому є змога няні стати фізичною особою-підприємцем та повністю заплатити податки.

Додамо, що соціальна акція «Пакунок малюка» передбачає список розширення речей, які туди входять. Також він стане дешевшим завдяки проведеним тендерам на закупівлю необхідного (раніше «бейбі-бокс» вартував 3374 грн.).

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.