П’ятниця, 3 Травня, 2024

В одному з районних центрів Тернопільщини запровадять е-квиток у громадському транспорті

В Чорткові за прикладом Тернополя поступово переведуть громадський транспорт міста на електронні квитки.

Повідомляє «Ternopil.future» з посиланням на прес-службу Чортківської міської ради.

Уже з квітня в маршрутках Чорткова можна буде розрахуватися за допомогою банківських карток. Відповідну угоду про співпрацю підписав мер міста Володимир Шматько з  керівником платіжної системи MasterCard Інгою Адрієвою. В рамках меморандуму Чортків отримає 10 валідаторів та програмне забезпечення.

Також була підписана угода і з місцевим управлінням «Ощадбанку» про банківське обслуговування власників маршруток. Пільговим категоріям населення видадуть «Картку чортківчанина». За допомогою цієї карти пенсіонери чи учасники АТО зможуть оплачувати проїзд у місті за заниженою вартістю. Варто додати, що відтепер пільговикам не потрібно отримувати у міській раді купони, які застосовували донедавна. Цікаво, що на відшкодування витрат на проїзд пільговій категорії з міського бюджету кожного року виділяють більше мільйона гривень.

Гості Чорткова зможуть оплатити проїзд громадським транспортом лише приклавши банківську карту до валідатора.

Слід зазначити, що «Карта тернополянина» діє у Тернополі з 2017 року. Так, карта дозволяє пільговикам їздити безкоштовно, а учням і студентам за половину вартості ціни. У Тернопільській міській раді розповіли, що в багатьох європейських країнах готівковий проїзд є відчутно дорожчим, ніж безготівковий.

Наразі пільги діють лише на громадський транспорт. В планах чиновників запровадити знижки для власників «Карток тернополянина» в аптеках, магазинах, ресторанах. Кожна карточка містить персональні дані такі як: фотографія власника, прізвище, ім’я та по-батькові, персоніфікований номер, термін дії та залишок коштів.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.