Понеділок, 29 Квітня, 2024

Єдиний шкільний Музей Пам’яті Героїв Небесної сотні розташований у Тернополі

На сьогоднішній день в Україні функціонує єдиний шкільний Музей Пам’яті Героїв Небесної сотні.

Про це повідомляє «Тернопіль майбутнього» з посиланням на «Файне місто Тернопіль».

Відтепер про Героїв Євромайдану згадують не тільки у пам’ятні дні на площах, а й у музеї Тернопільської школи № 18. На заході, присвяченому учасникам Революції Гідності, школярі показали сприйняття тих подій, протестів, які відбувались 5 років тому. Вони усвідомили весь жах, що забрав життя українських патріотів не особисто, а з оповідей чи екранів телевізорів. Проте на підсвідомому рівні вони увібрали в себе поняття свободи та жертв революції.

Учениця Ангеліна Когут зазначає: «Свобода і гідність для нас, українців є дуже важливими речима. Наші предки старались відродити свободу протягом багатьох століть і ми повинні це пам’ятати».

Надія Борисова пояснює, що жертви наших майданівців не були марними, адже вони підняли бойовий дух для боротьби з беззаконням.

Учні згадують про події Майдану не тільки на занятях, а й додатково вивчають безцінні уроки історії, факти п’ятирічної давнини. Вони виконують ті самі пісні й вірші, що звучали під час Революції Гідності.

Захід зробили у єдиному шкільному Музеї Пам’яті Героїв Небесної сотні, де учні та випускники, що були учасниками подій облаштували експонати у ньому власними силами. Там є шини, каски, щити, коктейлі Молотова, стяги та одяг майданівців.

Директор школи Руслан Заброцький розповідає, що в 2014 році зробили дослідницьку роботу і сформували в їхній школі єдиний музей Революції Гідності в Україні. Щороку його відвідує не лише велика кількість дітей, а й самі учасники подій.

Також у лютому школярі проводять різні заходи, приурочені цим подіям. Вони повторюють імена загиблих та дякують за жертви, що вони понесли задля нашого майбутнього.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.